Oyun İncelemesi : Deponia

     Herkese merhabalar çok değerli Asosyal Coder blogu okuyucuları bu gün sizler ile daha önce videosunu hazırladığım bir oyunu inceleyeceğiz. Bu gün ki Oyun İncelemesi : Deponia oldukça kaliteli ve fiyatıyla biraz üzücü oyun olan Deponia geçtiğimiz günlerde %90 indirime girmiş ve fiyatı 20 TL gibi rakamlardan 1.5 2 TL gibi rakamlara inmişti. Şunu baştan belirtmem gerekiyor ki bu oyun gerçekten oldukça fazla dikkat ve dikkat gerektiren detaylar ile dolu. Eğer dikkatçi ve detaycı bir kişiliğe sahipseniz bu oyun tam sizlere göre diyebilirim. Dilerseniz yazıma devam etmeden önce oyun için hazırladığım inceleme (First Look) videomuza gelin hep birlikte göz atalım.

     Deponia İnceliyoruz First Look :  

     Dikkat Gerektiren Oyun Deponia ! : 

     Hoş çizimlere sahip ve grafikleri öyle aman aman olmasa da vasatın üstünde olan point and click adventure tabanlı bir oyun olan Deponia konusunda aşk ve bolca komedi olduğunu bilmenizda fayda var. Oyunda bahsettiğim gibi oldukça dikkat gerektiren detayları ve yaratıcılığınızı kullanmanız gerektiren bölümlerin sıklığı sizleri oyunun içerisine hapsedecek ve ekrana kilitlemeye yeter de artar diye düşünüyorum. Oyun içerisinde ki küçük fakat oldukça önemli detayları kullanarak ve yaratıcılığınız ile birleştirerek oyunda ilerleyip bölümler kat etmeniz mümkün. Fakat tekrar üzerine basarak belirtmem de fayda var ki eğer detayları pek dikkate almıyorsanız benim gibi Google'dan araştırma yapmak durumunda kalacağınızı unutmamanızda fayda var :) Oynarken muhakkak takılacağınız veya tıkanacağınız kesitler olacaktır eğer videoyu izlediyseniz benim başıma daha ilk bölümden geldiğini göreceksiniz ancak oynayıcı olarak sizlere gerçekten keyifli vakit geçirtecek bir senaryosunun olması da oyunu 1 adım daha öne çıkartmakta benim gözümde. 
Oyun İncelemesi : Deponia
Oyun İncelemesi : Deponia 

     Deponia'da Türkçe Dil Desteği Var : 

     Oyun içerisinde konuşmaları ve seslendirmeleri maalesef Türkçe olarak dinlememiz mümkün olmasa da alt yazılarda Türkçe dil desteği mevcut. Bu da benim gibi İngilizce'den pek anlamayanlar için oldukça önemli bir olay. Ayrıca böylesi senaryosu geniş ve geliştirilmiş bir oyunda Türkçe alt yazının bulunması da oyunun oyuncu kitlesinin büyümesinde bir adım önde olduğunu gösterir. Bağımsız yapımcı olarak böyle bir hamleyi gerçekten tebrik etmem gerek diye düşünüyorum. 

     Deponia'yı İnternetten Yardım Almadan Bitirebilir misin ? : 

     Bana kalırsa oldukça sıkı ve insanın zihnini zorlayıcı bölümleri ile sizleri köşeye sıkıştıran bu oyunda internetten veya daha önce oyunu oynayıp bitirmiş bir kişiden yardım almadan oyunu bitirebileceğinizi düşünüyor musunuz ? Şahsen videoyu durdurup internetten baktığım kısımlar muhakkak dikkatinizi çekmiş olacaktır diye düşünüyorum. Böylesi keyifli bir oyunu hepinize tavsiye ederim doğrusu. Fiyatı dolayısıyla her keseye uygun olan bu oyunu ölmeden denemelisiniz mutlaka... 
Deponia
Deponia

     Deponia Toplama ve Envantere Dayalı Bir Oyun : 

     Az önce de bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde mutlaka yaratıcılığınızı ve bir sorun ile karşılaştığınızda onu nasıl çözebileceğinize dair sizleri oldukça zorlayan bu oyunda elbette sık sık kullanacağınız bölümler mevcut bunun en başında da Envanter gelmekte. Deponia'da Envanter bölümünde topladığınız eşyaları bir biri ile kullanarak farklı nesneler elde edecek ve bu ürettiğiniz nesneler ile karşılaştığınız zorlukların üstesinden geleceksiniz. Ancak az önce de belirttiğim gibi küçük detayları atlamadan ve ayrıntılara tekrar tekrar göz atarak bu işi halletmeniz mümkün olacaktır. Evet arkadaşlar bir Oyun İncelemesi bölümümüzün daha sonuna geldik. Umarım anlattıklarım ve hazırladığım video hoşunuza gider konu ile alakalı veya farklı sorularınızı yazının altına yorum bırakabilirsiniz. Hepinize iyi oyunlar dilerim :) 

     Kanalımıza Abone Olmak İster misin ? : TIKLA 
     Facebook Sayfamızı Beğenmek İster misin ? : TIKLA 
     Bütün Asosyaller Burada Sende Katılmak İster misin ? : TIKLA
     Kişisel Facebook Hesabım : TIKLA 
     Canlı Yayınlarımı İzlemek İster misin ? : TIKLA 
     Bağış Yapmak İster misin ? : TIKLA 

     DAHA FAZLA OYUN İNCELEMESİ İÇİN TIKLA !!! 

     
     

   
Oyun İncelemesi : Deponia Reviewed by Blog on Nisan 03, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.