League of Legends Ahri Rehberi

Merhaba Arkadaşlar , Bugün League of Legends karakterler serimizin 2. Şampiyonu olan Fransız öpücüğü Ahri’den bahsedeceğiz. Bundan önce okumadıysanız League of Legends Aatrox Rehberini de inceleyebilirsiniz. 
League of Legends Ahri
League of Legends Ahri
Ahri’nin  League of Legends’taki Yeri  :
Ahri  Koridorunu rahatça domine edebilen pasifinden gelen ‘’Can Emme’’
özelliği ile koridorda rahatça ‘’Safe’’ yani güvende kalabilen bir şampiyondur. Bence Ahri ‘’Mid Lane’’ yani orta koridorda oynanılması gereken büyücü bir şampiyondur.

Ahri Hangi Koridor da Oynanmalı  ? :

Üst koridor oynanılır ise Dayanıklı ve yüksek defans özellikli şampiyonları alt etmesi onun işini zorlaştıracaktır
Biraz troll olabilir ama ‘’ CHALLENGER ‘’ diye adlandırdığımız yani ‘’Ustalık Kümesi’’ aşamasında Destek rolünde de oynanıldığı görülmüştür Destek rolünde oynanılmasının amacı ile E yeteneğini olan ‘’Ayartan Öpücüğün’’ vermiş olduğu Kitle Kontrol Etkisi karşı rakibi can alıcı noktalarından vurabilir ve onu gafil avlamak için bir ön plan sunabilir.
Jungle ve nişancı rollerine gelir isek oynamanızı kesinlikle önermiyoruz ve tavsiye etmiyoruz  zira boş yere küfür yemenize yüreğim el vermez J

Ahri Hangi Eşyalar ile Kombin Edilmelidir  ?  :

Ahri Build
Ahri Build

Zhonya’nın Kum Saati : Zhonya’nın Kum saati’ni almamızın amacı karşımızda ‘’ Saldırı Gücü’’ bazlı bir şampiyon var ise ona karşı önlemimizi almak açısından zırh açığımızı Zhonya’nin Kum Saatin’den kapatıyoruz diğer sebebi ise Rakibi ‘’ BAITLEMEK ‘’ yani yemlemek dediğimiz taktiği kullanmak için ve en önemlisi de ‘’ ENGAGE ‘’ Savaş başlatmak ‘’DISENGAGE’’ Savaştan çekilmek diye tabir ettiğimiz Takım savaşlarında bizi bir adım öne geçirecek hareketleri sağlamamıza yardımcı oluyor .

Lude’nin Feryadı : Yeni Sezon’da gelen Luden’in feryadı’nın vermiş olduğu fazladan yetenek gücü ve pasifinin etrafa saçmış olduğu dalgaların verdiği büyü hasarı Ahrinin Q yeteneği ile kombin edildiğinde adeta MIZRAK etkisi yaratıyor 

Rabadon’un Şapkası : Rabadon’un şapkası diye tabir ettiğimiz bu Eşya büyücü karakterler için adeta çilekli pasta etkisi yaratıyor. Vermiş olduğu fazla’dan Yetenek gücü ve Sahip olunan Yetenek gücüne göre artış sağlaması da cabası.

Hiçlik Değneği  : Hiçlik değneği size karşı çıkılmış büyü dirençlerini yok sayarak karşı rakibimize Takım savaşların’da acı çektirmek için gerçekten gerekli bir item.

Morellonomikon  : Bu Eşya’nın League of Legends’taki yerini bir çok oyuncu tam olarak bilmiyor NEDEN MORELLONOMIKON ? Morellonomikon adlı eşyanın asıl kasılma amacı karşımızda Can Çalma ve Can Emme’ye dayalı eşyalar ve şampiyonlar var ise %100 Morellonomikon almamız gerekli arkadaşlar Vladimir gibi Aatrox gibi karakterlere karşı Antidepresan diyebiliriz.

Ahri için Önerilen Kabiliyetler  :

Ahri Kabiliyetleri
Ahri Kabiliyetleri

Ahri için ofansif kabiliyet sayfası olan 21 - 0 – 9  tercih edilebilir. (21 Saldırı 0 Savunma 9 İşlevsel)

Ahri için ofansif rün sayfası olan 20 Yetenek gücü  12 Büyü Direnci ve 9 Zırh’ı öneriyorum. 

Ahri Rün Dizimi
Ahri Rün Dizimi
League of Legends Ahri Rehberi Reviewed by Blog on Kasım 08, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.