Arkadaşa Bakıp Çıkmayın! Linkedin'e Hoşgeldiniz
Bu yazı Batuhan Ünal tarafından Srgz Blog için yazılmıştır.
Yıllardır Facebook ve Twitter'ın sosyal medyada sahip olduğu konum tartışılmayacak derecede büyük. Son bir kaç yıldır bu iki devin tahtını sallayan mecralar belirdi, belirmeye devam ediyor. Bunlar içinden en dikkat çekeni fonksiyonelliği açısından şüphesiz Linkedin. Sadece kullanıcı sayısına bakarak değil, şirketin büyüme oranı ve açıkladığı kar oranına da bakarsak bunu açıkça görebiliriz.Peki Neden Linkedin Bu Kadar Popüler ?
Linkedin'i diğer sosyal ortamlardan ayıran en büyük özelliği profesyonel yapısıdır. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra yapacağınız ilk iş benzer özelliklere sahip olduğunuz, aynı sektörde çalıştığınız, aynı okulda ve şirkette çalıştığınız kişileri "Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler" sekmesinden görüp ağınıza eklemek olmalıdır. Bu sayede networkünüzü ve görünürlüğünüzü arttırmış olacaksınız. Ayrıca hangi sektörde çalışıyorsanız, bununla ilgili paylaşım yapan gruplara üye olarak, uzman görüşlerden faydalanıp yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. İş dünyasında artık sosyal medya etkinliği ve kullandığınız hesaplar referans kaynağı haline geldi ve Linkedin profiliniz sizin için olmazsa olmaz.Linkedin Nasıl Etkin Kullanılır ?
Hesabını açtıktan sonra, Linkedin size yardımcı olabilmek için bazı sorular soruyor. Bu soruları eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Sahip olduğunuz sertifikaları, aldığınız eğitimleri , katıldığınız kursları, yabancı dilleri web sitelerinizi, mail adreslerinizi.. vb. nelere sahipseniz nelerin sizi ön plana çıkaracağını düşünüyorsanız oraya yazmalısınız. Ağınızı genişlettikçe fark edeceksiniz ki ; profil fotoğrafınız Instagram ve Facebooka nazaran daha resmi bir hava taşımalı. Vesikalık fotoğraf olmasa da yüzünüzün net olduğu, efektsiz bir resim tercih edilmelidir. Deneyim ve bilgilerinizin gözükeceği profil sayfanın URL yapısı da çok önemli. linkedin/1*1*1*1*1*1*1*1* gibi bir link yapısı, profilinizi inceleyen kişilerin gözüne hoş gelmeyecektir. Ayarlar bölümünden adınızdan ve soy adınızdan oluşan bir URL yapısı düzenleyebilirsiniz.Gruplarda içerik gönderirken dikkat edilmesi gereken noktalar:
Şirket Sayfaları
Final: Eklemekten Çekinmeyin..
Beni Linkedin'de ve Twitter'da Bulun
Arkadaşa Bakıp Çıkmayın! Linkedin'e Hoşgeldiniz
Reviewed by Blog
on
Temmuz 20, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: