İyi Bir Oyuncu Kulaklığı (Gaming Heads) Nasıl Olmalı?

Herkese merhabalar çok değerli oyuncular. Zamanınızın büyük bir çoğunluğunu bilgisayar başında geçiyor ve ön önemlisi kafanıza kulaklık dışında bir şey takmamanızı temenni ediyoruz. Bu yazımızda iyi bir oyuncu kulaklığı nasıl olmalı? Sorusuna hep birlikte cevap arayacağız...

Vaktimizin büyük bir çoğunluğu bilgisayar başında geçiyor ve bu süre zarfında kulaklıklarımız bir an için olsun oyun bitmediği sürece kafamızdan inmiyor. Gerek müzik dinlerken, gerek CS'de ses kasarken gerekse Skyrim atarken hoş müziklerini kafamızın derinliklerine doldurmak istiyoruz lakin bunu en konforlu ve rahat biçimde yapmak pek çok kulaklık için bırakın bahsettiklerimizi yerine getirmeyi daha çok Çin işkencesine dönüşebiliyor. Peki hal böyle olunca kulaklık alırken hangi özelliklerine dikkat etmeliyiz sorusu da akıllara geliyor?

Kulaklık Dediğin Konforlu Olacak! :

İyi Bir Oyuncu Kulaklığı Nasıl Olmalı?
İyi Bir Oyuncu Kulaklığı Nasıl Olmalı? 
Evet ve evet ve yüzlerce kez evet, arkadaş kafamızın üstünde kulaklarımıza 7 8 saat baskı uygulayacak eşyanın konforlu olması hepimizin isteyeceği bir şey. Kulaklık seçimlerimizde üst kısmından sağ ve sola ne kadar esnediği ve özellikle kulaklıkların hoparlör kısmının üstünde ki yumuşak malzemenin kalitesi ve rahatlığına dikkat ederek seçim yapmaya başlayabiliriz... Bunun yanı sıra eğer alacağınız kulaklığın hoparlör kısmı da eğer sağa ve sola dönebilecek esneklikte olursa +1 avantaj kazanmış olursunuz. Ayrıca kafanızın büyüklüğüne göre ayarlanabilir kulaklıkları seçmek de oldukça fazla kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Kulaklık Mikrofonu : 

Kulaklık Mikrofonu
Kulaklık Mikrofonu
Eğer mikrofonu olan bir kulaklık almak istiyorsak rahatlıktan sonra bizim için en önemli ayrıntı da kulaklığın mikrofonu olacak. Şahsen Skype'ta arkadaşlar ile toplanıp oyun oynarken salonda osuran dayının sesini alan bir mikrofon, ya da seslerde patlama yapan, dip sesi derinden alan, sesi az ya da olduğundan fazla ileten bir mikrofon kimsenin istemeyeceği mikrofon sınıfındadır diye düşünüyorum. Böyle olunca geriye yapacak tek iş kalıyor alacağımız kulaklığın marka ve modelini internet de araştırarak ya da forumlarda açılan konuları şikayetleri inceleyerek almadan ön bilgi sahibi olmamızda önemli fayda var.

Kulaklık Kabloları Dayanıklı Olmalı : 

Yine geldik sürekli es geçilen fakat oldukça önemli bir konuya kulaklık seçiminde pek çok insanın göz ardı ettiği bu konu aslında oldukça önemli ve hayati bir önem taşıyor. Bilgisayarımıza bağladığımız kulaklığın kablo uzunluğu ve dayanıklığı oldukça önemli bir konu. Zira alacağımız kulaklığın kablosu yeteri uzunlukta değilse istediğimiz rahatlıkta kullanamayabilir ve dayanıklı değilse kısa sürede deforme olup arızalar çıkartmaya başlayabilir. Özellikle kulaklık tercih ederken kablonun dışında koruyucu olması ve kablonun da yeteri uzunlukta olması kullanış rahatlığı ve dayanıklılığı açısından bize oldukça avantaj sağlayacaktır.

Kulaklık İçin Ses Kartı Önemli! : 

Kulaklık İçin Ses Kartı
Kulaklık İçin Ses Kartı
Her şeyden önce bir kulaklık tercih ederken bilgisayarımızın ses kartı oldukça önemli bir unsur. Zira kötü bir ses kartına sahip bir bilgisayara en kaliteli kulaklığı da taksanız beklediğiniz verimi almanız oldukça zordur. Sesi çok açtığınızda cızırtı duyabilir, konuşurken dip ses sorunu ile karşılaşabilirsiniz bu gibi durumlarda genelde suç direk kulaklığa atılsa da ses kartını kontrol etmekte fayda olacaktır. Eğer ben ses kartına da para veremem arkadaş diye düşünüyorsunuz ses kartlı bir oyuncu kulaklığı da tercih edebilirsiniz.

Evet arkadaşlar yavaştan yazımızın sonuna gelirken hepinizin CS'de kastığı sesler ile vurduğunuz headshotlar bol olsun diyor hepinize keyifli oyunlar diliyorum :)

Daha fazla OYUNCU KULAKLIĞI yazımız için tıkla !!!

İyi Bir Oyuncu Kulaklığı (Gaming Heads) Nasıl Olmalı? Reviewed by Blog on Ekim 27, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.