Blogger Yazılarını Google Gibi Getir Sayesinde Kolayca İndexletmek


Daha önce bazı konularda anlattığım gibi yazdığımız yazıların Google tarafından daha erken anlaşılmasını istiyoruz. Bunu yapabilmek için site haritamızı zaten göndermiştik. Site haritanız yeterince oturduğunda yazdığınız yazılar kısa süre içerisinde index almaya başlayacaktır. Sitenizin tam anlamıyla oturması veya yazılarınızın index alma süresi değişiklik gösterebilir ama makalelerinizin çok daha hızlı bir şekilde index almasının kolay bir yolu daha var.

Bu yola Google Gibi Getir deniyor. Yapacağımız işlemin temel olarak yazmış olduğumuz makaleyi Google gibi arama motoruna eklemek diyebiliriz. Google Gibi Getir hizmetinden yararlanabilmek için yazınızı yayınlamış olmanız ve bir gmail hesabınızın olması yeterli.

Yayınlamış olduğunuz makalenin url'sini kopyalayıp Google Search Console sitesine girin ve karşınıza çıkan kutuya yapıştırın. Daha sonra sizin robot olup olmadığınızı kanıtlamaya yarayan eklentiyi onaylayın ve gönderin.

En son olarak İstek Gönder butonuna basın ve 2-3 Dk içerisinde yazınızın Google arama motorlarına kaydedildiğini görebilirsiniz. Bunu sorgulamak için makale linkinizi arama motoruna sorgulatabilirsiniz.
Blogger Yazılarını Google Gibi Getir Sayesinde Kolayca İndexletmek Reviewed by Blog on Eylül 03, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.