Skyrim karakter rehberiniz - Sinsilik, Khajiit

Skyrim'de sizde benim gibi sinsilik oynamayı seviyor ve her başladığınızda bu sefer savaşçı olacağım gerçek bir viking olacağım derken sinsiliğe yöneliyorsanız bu rehberi iyi incelemenizi tavsiye ederim.


Skyrim Khajiit rehberi

Öncelikle Khajiit karakterinden biraz bahis edelim.
Khajiitler:
- Pençeleri sayesinde yumrukları ile +10 hasar veren saldırılar yapabilirler.
- Saf sinsilik karakterleridir sinsilik yetenekleri doğuştan yüksek olarak başlarlar.
- Hırsızlıkta üstlerine yoktur neredeyse sıfıra yakın ses çıkartırlar.
- Assassin (suikastci) sınıfı için akla başka bir ırk gelemez.
- Khajiitler karanlıkta daha net bir şekilde görebilmektedirler.
Kendilerine özel yetenekleri sayesinde sizlere gece görüşü özelliği sağlarlar.
- Karakterinizi yaratır yaratmaz size özel +10 Sinsilik yeteneği ve +5 Simyacı yeteneği eklenecektir.

Skyrim sinsilik rehberi

Khajiit ırkından bir karakter ile hangi classları oynayabiliriz :

Khajiit bir karakter ile oynayabileceğiniz karakterler aslına bakarsanız çok kısıtlı. Maalesef bu kedi arkadaşlar sadece sinsilik üzerine odaklanan karakterlerde başarılılar.


-Hırsız
-Suikastci
-Ekstra yay kullanan bir suikastci

Olarak Khajiit ırkını kullanabilmekteyiz.


Skyrim karakter rehberi sinsilik khajit




Peki Khajiit karakterini oynarken oyuna nasıl başlamamız gereklidir öneriler:
İlk zindana girdiğinizden itibaren sessiz kalmayı öğrenmelisiniz. Ne kadar fazla sinsi modda yani eğilerek ilerlerseniz o kadar sinsiliğiniz artacaktır. Elinize almanızı önerdiğim şeyler ise sadece 2 adet hançer(dagger) kendinizi biraz geliştirip oyunu bir süre oynadıktan sonra ortalama sinsiliğiniz 30-40 civarı olduğunda biraz üzerinizdeki zırhlara odaklanabilirsiniz. En başta size daha fazla zırh sağladığı için ağır zırh kullanabilirsiniz fakat asla perklerinizi(yetenek puanlarınızı) ağır zırh üzerinden kullanmamalısınız. Sinsilikte kendinizi orta seviyede kanıtladıktan sonra artık biraz demirciliğe girişebilirsiniz. Eğer "Hearthfire" DLC sine sahipseniz kendinize bir ev yapmaya şimdiden başlayın. Sürekli şehir içerisinde gezinmektense kendi evinizde sadece 2 adım atarak her şeyi craft etmeniz daha kolay olacaktır. Kendimize iyi olmasada idare eder 2 adet hançer ve yine idare eder hafif zırh setimizi yaptıktan sonra hırsızlar loncasına katılabiliriz. Hırsızlar loncası sizlere sürekli gizlilik ile yapabileceğiniz görevler sunduğu için bunları tamamladığınızda ortalama 20 puan gizlilik arttıracaksınız. Cebimizde güzelde bir para olduktan sonra oradan buradan topladığımız depoladığımız tılsımlı eşyaları artık kırabiliriz. Tılsımcılığı 30 40 yaptıktan sonra haydi bakalım kendimize ortalamanın üzerinde bir zırh yapalım. Craftımızı yaptık ve artık elimizde güzel bir hafif zırhta var elimizdeki imkanların en iyisiyle bunu yaptık ama buna ne kadar gerek var ?
Aslına bakarsanız iyi bir zırha hiçbir zaman ihtiyacınız olmayacak. Siz suikastcisiniz gölgelerin arkasına saklanarak ilerlemek sizin işiniz. Erkekliğin 10 da 9 uda kaçmak bildiğiniz gibi başaramadınız mı kaçın. Elimizde ortalama zırhımız ortalama hançerlerimiz ile birlikte biz görünmez olduğumuz sürece en güçlüyüz. Sinsi saldırılarda 6 kat vurmamızı da hesaba kattığımız zaman işler yerli yerine oturmakta. Evet kısacık bir rehber hazırladık bunlar sizlere bir yol belirleyecektir ama kopyala yapıştır olmamakta fayda var. Verdiğim tavsiyeler ile siz kendinize devamında güzel bir yol çizeceksiniz.

Skyrim Khajiitler

Sinsilik Khajiit tavsiyeleri:

- Verdiğiniz özelliğiniz şu şekilde olmalı Kuvvet Sağlık ve Mana. Tavsiyem 5 kuvvet 2 sağlık 1 mana.
- Daha fazla zırh puanı için sakın ağır zırhları seçmeyin. Hafif zırhlar sizin dostunuz.
- Yaverler, yaverler size sıkıntıdan başka hiçbir şey getirmeyecektir sakın yanınıza bir yardımcı almayın.
Not: Dağda bayırda gezerken almanız sizin için bir artı yön olacaktır çünkü sizin ne zırhınız çok iyi nede silahınız mükemmel.
- Asla kılıç kullanmayın. Kılıçlar hançerlere göre daha uzun ve daha ağır olduğu için hem sizin sinsiliğinize bir eksi sağlayacaktır hemde çevikliğinizi rezil edicektir. Sadece hançer kullanın.
- Zorda kalmadıkça bire bir mücadelelere girmeyin. Siz iyi bir savaşçı değilsiniz siz bir gölgesiniz.
- Evleri yağmalarken gece değil gündüz girmeyi deneyin. Gece girdiğinizde bildiğiniz üzre ev sahibi uykuda oluyor ve onu uyandırma ihtimaliniz var. Sinsiliğiniz çok yüksek olmadığı sürece bunu aklınızdan bile geçirmeyin. Onun yerine sabahları herkes sokaklarda iken girip evi soyabilirsiniz.



Skyrim sinsilik tavsiyeleri

Khajiit gerekli olan yetenekler:


Sinsilik : Siz bir gölgesiniz bunu asla unutmayın.
Kilit açma : Evleri güzelce bir yağmalayın. Keşke sahibi o evi bomboş gördüğünde suratında o ifadeyi görebilsek.
Yankesicilik : Cepçilik yapmanın en kolay yolu. Sinsiliğiniz şansınızı arttıracak hele birde evinde uyuyorsa tadından yenmez.
Hitabet : Çaldığımız mücevherleri, zırhları, silahları satarken bir yandan da geliştireceğiz çalıntı eşyalarınızı hali hazırda 1 2 NPC ye satabiliyorsunuz fakat bunlar çok sınırlı. Hitabet yeteneğini açıp çalıntı eşyalarınızı herkese satabilirsiniz. ( Hırsızlar loncasında bunu alan bir arkadaş bulunmakta )
Hafif Zırh : Elbette ki gölge olma yolunda silleler yiyeceğiz arkadaşlar o arada da hafif zırh yeteneğimiz biraz tavan yapacak. Ehh böylesine yükselmişken 1 2 perkinizide ona ayırsanız iyi edersiniz.

Elimden geldiğince sizlere bir şeyler aktarmaya çalıştım arkadaşlar. Eminim sizinde çokça geri dönüp oynamış olduğunuz Skyrim sizi tekrar tekrar classları, ırkları sayesinde çekmekte ben de sırayla tüm ırklara değinmeye çalışacağım. Sitemizi takipte kalın rehberlerimiz devam edecek.

-Rallba

Skyrim karakter rehberiniz - Sinsilik, Khajiit Reviewed by Blog on Kasım 17, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.