PSN Hesabına Çift Aşamalı Güvenlik

PSN Hesabına Çift Aşamalı Güvenlik

PlayStation Network hesabınız bundan sonra çok daha güvenli olacak. Ancak beraberinde bazı sıkıntılar da yaşayabilirsiniz. İşte ayrıntılar...
PSN
PSN 
PlayStation Network servisi, iki aşamalı güvenlik denetimine geçti. Techradar’ın haberine göre PSN için iki aşamalı güvenlik doğrulaması, yakın zamanda PlayStation kullanıcılarına bildirilecek.

İki aşamalı güvenlik doğrulaması, kredi kartları(banka kartları), kişiye özel bilgiler ve daha fazla kritik bilgiyi elinde barındıran hizmetler için zaten olmazsa olmaz bir özellik. Özellikle büyük web siteleri, sosyal ağlar gibi platformlar bunları hali hazırda kullanıyor.

Ancak Sony bu konuda elini pek çabuk tutmadı.

Zamanı belli değil:

Bu güvenlik doğrulaması hakkında şu anda Sony’nin ağzından çıkan kesin cümleler bulunmasa da, genellikle ikinci aşama kullanıcının telefon numarasına SMS gönderilmesi oluyor.

Herkesin hesabınızı ele geçirmeye niyeti olduğunu varsayarsak, kötü amaçlı kişilerin (hackerların) hesabınızı ele geçirebilmesi için ayrıca telefonunuza fiziksel olarak sahip olması da gerekecek.

PlayStation 3 için gelmiş olan 4.80 yazılım güncellemesinde kullanıcılar bu özelliğin temelinin atılmış olduğunu fark ettikten sonra Sony, bu durumu doğrulamak zorunda kaldı, ancak kesin bir tarih vermedi, sadece yakında sunulacağını söyledi. PlayStation kullanıcıları yakında “neden bu kadar uzun sürdü?” sorularını kendi kendilerine sorabilirler.
PSN
PSN

Geç kalındı:

Bilindiği üzere PSN, 2011 yılında çok kötü bir şekilde hacklenmişti ve firma yetkilileri halka açık bir şekilde özür dilemek zorunda kalmıştı.

2013 yılından beri Xbox’ta olan bu sistem, Steam ve Battlenet gibi platformlarda yıllardır bulunuyordu. PSN için bu uygulamanın getirilmesi neden bu kadar uzun sürdü, bu büyük bir soru işareti.

Geç olsun güç olmasın diyerek fazla güvenlikten zarar gelmeyeceğini de ekleyelim. PlayStation kullanıcıları yakın zamanda daha rahat nefes alabilecekler.

EN DEĞERLİ YARDIMINIZ BAĞIŞLARINIZ VE YORUMLARINIZDIR!!

DAHA FAZLA Oyun Haberleri İÇİN TIKLAYIN!!

BURADAN BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ Bağış Yap !!




PSN Hesabına Çift Aşamalı Güvenlik Reviewed by Blog on Nisan 21, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.