Steam Geniş Ekran modu detaylı inceleme.

2012 nin eylül aylarında çıkan steam geniş ekran modu konsol oyuncuları için kalplerini hızlı çarptıran bir gelişme olmuştu. Geniş ekran modu bilgisayarınızda takılı olan kontrol cihazınızı otomatik olarak tanıyıp steam hesabınızı kontrol cihazı ile yönetmenize olanak sağlar. Otomatik olarak sizlerin oynayabileceği oyunları tanımlayarak oyunları daha rahat bir şekilde oynamanıza olanak sağlar. Bunun sayesinde bilgisayarınızı televizyona bağladığınızda çok rahat bir şekilde istediğiniz her şeyi yapmanıza olanak sağlar.


Geniş ekran moduna nasıl ulaşabiliriz :


Bazı kontrol cihazlarında üzerindeki tuş ile direkt olarak steamınız açık iken tuşa bastığınız anda ulaşabilirsiniz. Eğer cihazınızda tuş yok ise sağdaki resimde yer alan kısımda görebileceğiniz gibi kendinizde açabilirsiniz. Geniş ekran moduna ulaşmak için sadece bulunan "Controller" simgesine tıklamanız yeterli.


Açılış ekranı resimdeki gibidir.                                  









Web : Web kısmından istediğiniz gibi internete girebilir ve istediğiniz şekilde arama yapabilirsiniz üstelik bunun için klavye ve fareye de ihtiyaç yok.
Ortada görmüş olduğunuz yuvarlak kısımı aynı bir fare gibi kullanırken kontrol cihazınızdan rahatlıkla yönetebilirsiniz.



Ve arama yerlerine tıkladığınız zaman gördüğünüz gibi rahatlıkla ekran klavyesine hakim olabilirsiniz.









Mağaza : Mağaza kısmından dilediğinizce inceleme yapabilir istediğiniz oyunları aynı bilgisayarınızdaki gibi alabilirsiniz.








Topluluk: Topluluk kısmından kullanıcıların paylaşımlarını görebilir steam pazarına ulaşabilir arkadaşlarınız profiliniz ve ya envanterinize göz atabilirsiniz.







Sohbet : Sohbet kısmından arkadaşlarınız ile iletişime geçebilirsiniz ve arkadaş ekleyebilirsiniz. Gruplara üye olabilir kendi gruplarınıza göz atabilirsiniz. Gelen davetleri görebilir ve davet gönderebilirsiniz.






Kütüphane : Kütüphane kısmından oyunlarınızı görebilir ve girip rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ürün kodlarınızı da bu kısımdan rahatlıkla etkinleştirebilirsiniz. Kütüphane kısmının birkaç özelliğinden detaylıca bahsedeceğiz.





Sol tarafta görebileceğiniz üzre üstüne geldiğimiz oyun mavi bir şekilde parlamakta. Sağ alt kısmından kontrol cihazınızı destekleyip desteklemediğini görebilirsiniz.








Buna rağmen bazı oyunlarda desteklese bile sadece klavye seçeneğini göstermesi mümkün.









Benim de sık sık kullanmış olduğum steam geniş ekran modu sizlere çok yardımcı olmakta kontrol cihazı olan herkese tavsiye ederim.


en iyi dileklerimle Rallba.
Steam Geniş Ekran modu detaylı inceleme. Reviewed by Blog on Ocak 24, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.