Garry's Mod "detaylı TTT modu ve Sandbox modu"


Sandbox ve Trouble town terrorist modları ile karşımıza çıkan bu yılların bitmek tükenmek bilmeden oynanan oyunun sınırları hala koyulmamış. Bakış açınıza tabiri caizse kafanıza göre ne yaparsanız yapabileceğiniz Sandbox modundan biraz bahsedelim. Oyuna giriş yaptığınızdan itibaren "q" tuşuna basarak karşınıza gelen eşyaları yer çekimi silahınızı kullanarak oradan oraya çılgınca fırlatabilirsiniz. Tabi oyunda sadece eşyaları oradan oraya atmıyorsunuz isterseniz kendinize bir araba isterseniz bir uçak hatta ve hatta bir gemi yapabilirsiniz ve diğer arkadaşınızın yaptığı ufoya kafa tutabilirsiniz. İsterseniz bir labirent yapabilir arkadaşınızı içine salabilirsiniz. Tek başınıza ve çoklu oyuncu mod ile oynayabileceğiniz Garry's mod size onlarca olanak sağlıyor ki  sırf bu yüzden bir oyuna dönüştü. Evet oyunda dönüştü çünkü başlarda sadece bir moddu. Efsanelerin efsanesi olan Half life'in modu olarak dünyaya gelen garry's mod ismini yapımcısının adından almakta. Başlarda sadece istediğiniz eşyayı çıkartıp birleştirebileceğiniz şekilde tasarlanmış olan bu oyun şimdilerde ise aksiyon, macera, korku ve hatta duygusal bile olabilmekte. Oyuncuların yaptıkları haritalarda dilediğiniz şekilde oynayabilir kendi haritalarınızı, yapılarınızı dilediğinizce sunabilirsiniz. Oyuncuların haritalarına birazda sandbox moduna değindikten sonra gel gelelim TTT (Trouble Town Terrorist) moduna. Oyuncuların bazıları sivil bazıları terörist ve diğer oyunculara oranla dedektifler bulunmakta. Karakterlerin özelliklerinden biraz bahisedelim.

Trouble Town Terrorist





Siviller : Etliye sütlüye karışmayıp sadece benden uzak Allah'a yakın olsun diyen tiplerdir. Sürekli birbirleriyle gezdikleri için teröristleri oldukça zorlarlar. Sadece etraftan topladıkları silahlar ile kendilerini korurlar ve ya içgüdülerine dayanarak önlerine geleni vururlar. Kimin sivil olup olmadığını bilmezler ve sadece dedektifleri tanıyabilirler.






Teröristler: Amaçları sivilleri ve dedektifleri temizlemek olan teröristler birbirlerini tanıyabilirler sivilleri ve dedektifleri ayırt edebilirler. Amaçları hepsini yok etmektir. Genelde suikast yapmaya çalışırlar fakat siviller birlikte dolaştıkları için bunu pek beceremezler. Dedektifler öncelikli hedefleridir çünkü onların kim olduklarını anlayabilirler.




Dedektifler: Sivilleri ve ya teröristleri ayırt edemezler. Birisini kimin öldürdüğünü kısmen anlayabilir ve hangi silahla vurduğunu tahmin edebilirler. Ölen kişinin terörist mi yoksa sivil mi olduğunu anlayabilir ve öldüren kişinin öldürdükten sonra nereye doğru gittiğini kısa bir mesafe içerisinde görebilir. Oyundaki en değerli kişilerdir çünkü ortalama her oyunda 1-2 tane bulunur. Eğer ölürler ise sivillerin işi bir hayli zordur.

Tabi ki 3 sınıfta gerçek oyunculardan oluşmaktadırlar.










Her türlü modu bulabileceğiniz bu oyunda sinema modu bile bulunmakta. Peki bu nedir ? hayranlar tarafından geliştirilmiş bir çok sunucusu bulunan ve gerçek bir sinemanın içerisinde yer aldığınız bir moddur. İstediğiniz videoyu bir sinema salonuna girerek izletebilirsiniz. Tabi ki kafanıza göre değil oyuncuların oyları ile karar verilmekte bunun ne olacağına.

Oyun Steamde yer almakta ve Fiyatı : 18.00 TL


Sistem Gereksinimler:





en iyi dileklerimle Rallba.
Garry's Mod "detaylı TTT modu ve Sandbox modu" Reviewed by Blog on Ocak 31, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.