Minecraft'ta Başarıyı 10 Yaşındaki Oyuncu Yakaladı

     Minecraft 2009 yılında piyasaya çıkarıldığından bu yana milyonlarca oyuncu tarafından oynandı, onlar tarafından eleştirildi ve sevildi. Ne yazıktır ki ülkemizde yasaklanan Minecraft'ın haberini sizlere geçtiğimiz günlerde iletmiştik. Çocuk gelişimini engellediği, onları saldırgan yaptığı ve çocukların fazlası ile bilgisayar başında vakit harcadığı gerekçeleri ile yasaklanan Minecraft, diğer ülkelerde ise çocuklara ders içerikli olarak sunulmakta, SuperKraft11 takma isimli oyuncu sadece 10 yaşında. Julien isimli çocuk Minecraft şampiyonu ünvanını elde etti. Evet evet yanlış duymadınız Julien sadece 10 yaşında bir çocuk.

     Superkraft 11 ve ekibi  yaklaşık olarak 1000 rakip ile karşılaştı ve 40 kadar ABD şehrinde yarışmalara katıldı. Bu 6 haftalık geçen süreç içerisinde, Julien 'Super League' yarışmasında en yüksek puanı elde etti. Elde ettiği bu ödül ile tam 5000 dolarlık burs kazanan Julien, takımına da 10.000 dolarlık bir burs payını da kazandırmış oldu.
10 Yaşında ki Minecraft Şampiyonu
10 Yaşında ki Minecraft Şampiyonu
     Oyunu geliştiren ekip olan Mojang ise bu tarz etkinlikler ile 'oyun sporcusu' yetiştirdiğini ve Minecraft'ın kazandırdığı deneyimin Üniversitelerde ve eğitiminde kişilere yardımcı olacağını vurguluyor ve bu tezi savunuyor. Oyuncular hem istedikleri şeyi inşa ederek hayal gücünü ciddi bir anlamda kullanıyor ve algılarını da bu konuda oldukça güçlendiriyor. Hem de birlikte çalışarak takım çalışmasına alışıyor ve takım çalışması ile sosyalleşiyor.

     Bir sonra ki Minecraft 'Super League' turnuvası ise 80 ABD şehrinde gerçekleşecek ve Şubat'ta bşalayacak. Dileriz ülkemizde de bu tür turnuvalar yapılmaya ve bu tarz aktiviteler de desteklenilmeye başlanır diyor ve herkese iyi oyunlar diliyorum ^^ #AsosyalCoder 

     DİĞER OYUN HABERLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLA !!! 

   
Minecraft'ta Başarıyı 10 Yaşındaki Oyuncu Yakaladı Reviewed by Blog on Aralık 24, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.