Windows 10’dan Xbox One Atağı

Windows 10’dan Xbox One Atağı
Laptop ve masaüstüler için kullanımda olan Windows 10 Xbox One için geliyor.
Play-Station ile sürdürdüğü kıyasıya rekabeti devam ettiren Xbox yeni bir değişim ile gündeme geliyor. Ünlü oyun konsollarından olan Xbox One için Windows 10 sürümü gelecek. Hem de kısa bir süre sonra kullanılabilecek. Yetkililerin açıklamasına göre 12 Kasım 2015 tarihinde Windows 10 resmi olarak kullanıma girecek. Xbox One’lar da ki bu değişim rakipleri ile arasındaki farkı kapatmada faydalı olacak mı onu zaman gösterecek.
XBOX+Windows10, XBOX, Windows, Windows 10
XBOX+Windows10
Bundan uzun bir süre önce piyasaya merhaba diyen Windows 10 tablet ve dizüstüler de büyük beğeni görmüştü. Masaüstü bilgisayarlar da o şöhrete ulaşamamış olsa da genel anlamı ile Windows 10 büyük farklar yaratmıştı. Xbox ile çalışmalarını birçok oyun sever yakından takip etmekteydi ve kısa süre içinde bir yenilik olacağı beliydi. Daha önceki iş birliği mesajının ardından yeni gelen açıklamalarla Xbox One kullanıcıları meraklı bekleyişlerini sürdürmeye devam etti. Tek tesellileri 12 Kasım tarihi oldu.
Xbox One Değişiklikleri, Xbox, One, Xbox One
Xbox One Değişiklikleri
Peki, ne gibi değişimler Xbox One kullanıcılarını bekliyor?
Aslında oyun severler için en merak edilen konu yeni sürümünü oyun desteğinin ne kadar güçlü olacağıdır. Acaba bu yeni sürüm eski oyunları destekleyecek mi? İşte bu sorulara cevapta Windows 10’dan geldi. Xbox 360 üzerindeki oyunlar, yani eski oyunlar aynı platform üzerinden oynanabilecek. Bu en güzel haber olmakla beraber Xbox One oyun sayısının gün geçtikte iki katına ulaşacağı söyleniyor.
Windows’un en büyük etkisi tahmin edileceği üzere ara yüz olacak. Konsolun içeriği dizüstü bilgisayarları andıracak. Kendi tarzına uygun, yüksek hızlı, hoş bir ana sayfa ile kullanıcılarına ulaşacak. Güzel bir yanında hem sizin hem de arkadaşlarınızın hangi oyunu oynadığını gösterecek göstergelere yer verecek. Bir çeşit sosyal ağ eklentisi gibi gözükecek. Eylül ayında Xbox One ve Windows 10 ile ilgili haberler çıkmıştı.
Cortana ve PS4 Rekabeti ne durumda…
Yine Eylül ayında sözü verilmiş olan sesli asistan Cortana hakkında olumsuz bir gelişme yaşandı. En erken 2016’da eklenmesi bekleniyor. Yeni sürümü ile PS4 ve Xbox rekabeti artacak gibi gözüküyor. PS4 azımsanmayacak farkla önde gözükse de yenilikleri ile Xbox ne kadar gelişme kaydedecek herkes görecek.


Windows 10’dan Xbox One Atağı Reviewed by Blog on Ekim 27, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.