Asosyal İnsanlar Deli Değildir

     Herkese merhabalar arkadaşlar. Bu gün asosyal kardeşlerimizin toplumda gördüğü değeri gözlemlediğimce sizlere aktarmak istiyorum. Öncelikle bu insanların toplumda horlanıp, yabancı gözüyle bakılması ve çeşitli muameleler ile daha da asosyalleşmesi yüzünden bu durumu atlatmanın epey zor olduğundan umarım haberiniz vardır.

     Kendisini dışarısı ile soyutlayan ve iletişimi kesen. Günün yaklaşık tüm saatini (yeme,içme ve uyuma dışında) kendisini odakladığı işle uğraşması yüzünden. Bunlar; ders çalışmak, bilgisayarda vakit geçirmek vb. Gibi işler ile uğraşıp toplumdan kendisini uzaklaştıran bu insanların dışarıya çıktıklarında maruz kaldıkları her durum aslında daha fazla kişiyi bu duruma itiyor ve diğer insanlar ile kuracağı iletişimleri daha da zorlaştırıyor. Nasıl ki insanlar bir deliye normal insana baktığından farklı bir göz ile bakarsa asosyallere ve sosyal fobili insanlara bakış açıları da bu derece değişiyor. Asosyallikden sonra ortaya çıkan ve daha ileri boyutu olan sosyal fobi hastalığın en ilerlemiş boyutuymuş. Geçenlerde bir video izledim bir çocuk klasik benim gibi günün 14 saatini pc başında geçiriyor ve internette bir kızla tanışıyor. Kısa bir zaman öncede internet de başka çocuklar ile de tanışıyor. Bunlarla dışarıda epey vakit geçiren çocuk en son annesinin yanına kız arkadaşını getirip tanışmak istediğinde tüm bunların hayal olduğunu öğreniyor. İşte sosyal fobi dediğim hastalık da böyle bir şey.

Asosyal İnsanlar Deli Değildir
Asosyal İnsanlar Deli Değildir
     Asosyal insanlar deli değildir !!! Sadece diğer insanlar ile iletişim kurmaya kurmaya insanlar ile nasıl iletişim kuracağı sorusunu sürekli kendisine soran veya ben buna saati sorsam acaba bana ne der ? 'S*ktir lan başkasına sor da diyebilir' 'Saat 16:30'da diyebilir şeklinde aklına tüm varyasyonları getirir ve her zaman başına kötü olanın geleceğini sezerek iletişim kurmaktan vazgeçebilir.

     Asosyal insanların Sorunları :

     Karşınızda ki insanın asosyal mi değil mi ya da iletişim problemleri olup olmadığını siz de çok rahat anlayabilir ve o kişiye cesaret vererek bu korkusunu kırmayı sağlayabilirsiniz. Sizinle konuşurken karşınızda ki asosyal ise elleri ile uğraşır. İletişim kurmaktan ve göz temasından kaçınır, gözlerini sizden kaçırır ve sağa sola bakarak size bir şeyler anlatır. Anlatırken kekeleyebilir sürekli cümlelerinin arasını 'eee' 'mmm' gibi uzatıcı veya düşünmek için zaman kazandırıcı şeyler katabilir. Karşınızda konuşurken terlediğini çok rahat görebilirsiniz. Elleri titreyebilir ve bir an önce konuşmayı bitirmek isteyebilir. Bu durumda siz o kişiye nasıl yardım edebilirsiniz ?    

     Asosyal İnsanlara Nasıl Yardım Edebilirsiniz ? :

     Sizinle iletişim kurmaya çalışan bu kişilere öncelikle yapacağınız en büyük yardım onların işini kolaylaştırmaktır. Karşınızda ki kişiye daha kolay iletişim kurması için sizinle ona cesaret verebilirsiniz. Böylece kendisinin aklında vereceğiniz kötü hesap mahkemelerini bitirir ve sizinle güvenli iletişim kuracağına inanır. Bunu yapmak için de konuşurken o kişinin gözlerine bakın. Bir şeyler söylediğinde onu onaylar tavırlar ile başınızı sallayın ve ya haklısın, evet, bence de gibi sözcüklerle onu desteklediğinizi hissettirin. Emin olun ki bu yaptığınız da hem kendiniz hemde karşınızda ki kişi iyi bir iletişim kurmuş olacak ve aslında asosyal veya sosyal fobisi olan insanları deli değil sadece iletişim problemleri olduğunu anlayabileceksiniz. Umarım faydalı bir yazı olacaktır. Hoşunuza gittiyse yazıyı paylaşabilirsiniz. Ayrıca konuyla ilgili sorularınızı yorum bırakabilirsiniz...
Asosyal İnsanlar Deli Değildir Reviewed by Blog on Ocak 11, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.