Patlıcan Çığırtma Tarifi



Yaz aylarına özel bir yemek olan Patlıcan Çığırtma Bergama yöresine ait zeytinyağlı bir yemektir. Patlıcan yemeklerini sevenlerin kesinlikle bayılacakları bir tat. Zeytinyağında çığıra çığıra kızartıldığından bu ismi almıştır.

Çığırtma Malzemeleri:

1 kg ince,küçük patlıcan

5-6 adet küçük boy biber

3-4 adet domates

2-3 diş sarımsak

kızartmak için zeytinyağ

Malzemeleri yazarken miktar
Patlıcan Çığırtma Tarifi Reviewed by Blog on Eylül 23, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.