Twitter Limitleri 2018

twitter
twitter limitleri 2018
twitter limitleri 2018, twitter beğeni limiti 2018, twitter takip etme limiti 2018, 
Beğeni limiti;
  • Twitter ‘da beğeni limiti 2 bin olarak tanımlanmış. Eğer 2 bin tweeti beğendiyseniz 2.001 ‘inci tweeti beğenemezsiniz, yeni bir tweet beğenmek için yaklaşık 24 saat beklemeniz gerekiyor.
Beğeni silme limiti:
  • Beğeni silme’de herhangi bir limit yoktur. Nedeni ise ön bellek işleminin beğeni kısımında uygulanmasıdır. Yani belli bir yere kadar beğendiğiniz eski tweetleri görebiliyorsunuz, daha fazlasını görebilmek için Twitter ‘ın ön belleği silmesini beklemeniz gerekiyor. Oldu da tüm eski beğendiğiniz tweetlerinizi görebiliyorsunuz diyelim ve hepsini sildiniz. Yine aynı şekilde ön bellek işlemi olduğu için beğendiğiniz tweetlerinizi silseniz bile beğendiğiniz tweet sayıları kısımı değişmeyecektir. Bunun için bahsetmiş olduğum gibi Twitter ın ön belleği silmesini bekleyeceksiniz. Bu ön bellek nedir diyecek olursanız da Çok sık değişiklik gösteren kısımlar Twitter sunucuların da ciddi düzeyde trafik (yoğunluk) yarattığı için belli bir süre kayıt işlemidir. Anlayacağınız şekilde örnek vermem gerekirse, Twitter profilinize 3-5 günde bir gelip beğeni sayılarınızı tweet sayılarınızı takip ettiğiniz kullanıcı sayısı ve takipci sayınızı kayıt edip gidiyor. Tabi bu işlem tweet sayısı için ayrı beğeni sayısı için ayrı takipçi ve takip ettiklerinizin sayısı için ayrı sürelerdedir. En geç değişiklik gösteren beğeni sayısıdır. daha sonrasın da ise tweet sayısı gelmektedir.
Tweet limiti ve Önbellek;
  • Günlük olarak Twitter’da gönderebileceğimiz tweet sayısı 2400 adettir. Fakat tweet limiti diğer limitlerden farklıdır. 12 saat üzerinden her yarım saatte bir 100 tweet atma hakkına sahipsiniz. Yani 20 dakika içinde 100 tweet atarsanız sizlere limit uygulanır. 10 dakika sonra ise limitiniz tekrardan açılır. Yani limit içinde limit söz konusu. Retweetler de tweet olarak sayılmaktadır.
Direkt mesaj limiti;
  • Günde yalnızca 1.000 direkt mesaj gönderme hakkınız vardır, fakat limit süresi diğerlerine göre daha azdır.
Takip etme limiti;
  • Normal olarak günlük 1.000 kişiyi takip etme hakkına sahibiz. Fakat bu sayı farklı algoritmaların saptadığı agresif davranışlar sergiliyen kullanıcı hesaplarına yönelik farklılık göstermektedir. Örneğin 2 dakika içinde 300 kişiyi takip ederseniz algoritma sizleri farkedip limit uygulayacaktır. (300 rakamı sadece örnektir)
Önemli Not: Twitter da limit alan kullanıcıların normal bekleme süresi (limitlerin açılma süresi) 24 saat olarak tanımlıdır. Fakat twitter sunucu yükünün hafif olduğu zamanlarda bu limitleri sıfırlayabilir. Örneğin şuan twitter da 4 milyon kişi aktif diyelim. Bu 4 milyon kullanıcı twitter sunucuları için düşük bir kullanıcı sayısı (sunucu için hafif yük) olduğu için, Twitter bu tip durumlarda (fırsatlar da) tüm limitleri sıfırlıyor. Yani böyle bir zamana denk geldiğinizde limit alalı 10 dakika bile olmuş olsa limitleriniz sıfırlanıyor..
Önemli Not 2: Üst kısımda belirtmiş olduğumun tam tersi olarak Twitter sunucuları aşırı yoğunluk da normal limit sayılarınızı düşürebiliyor. yani 2.000 beğeni hakkınızı 1.000 e  2400 tweet atma hakkınızı 1200′ e 1.000 kişi takip etme limitinizi de 500 e düşerebiliyor. Tabi bunun olması için ciddi derecede yoğunluk olması gerekiyor. Bu tip durumlar ise nadir görülmektedir.

Twitter Limitleri 2018 Reviewed by Blog on Temmuz 20, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Blooglem 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema resimleri LordRunar tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.